Lehed

esmaspäev, 22. aprill 2019

3 mutti kutud ja uute ootus...



...mitte , et ma ootaks uusi mutte. Ootan ikka eelmisel aastal istutatud uute sibulike ilmumist. Kuid 3 mutti on minu aias nüüdseks vähem, aga kindlasti vean veel nii mõnegagi vägikaigast. Küll ma need paharetid kätte saan. Need viimased raipenahad on eriti kavalad. Saaks vähemalt mõneks ajaks rahu, kuni uued jälle kohale laekuvad. Kevade jätkumist muidugi see ei sega.







Iseenesestki mõista jälgin erilise huviga oma püvilillede tulekut. Esimesed juba õitsevad ja mõned rutakad on kohe alustamas. Esimene pettumushoog ka üle elatud.Mõningad püvililled on jalutama läinud koos siltidega, mõned sildid on jalutama läinud ilma lilledetta. Osad sügisel uustulnukatest ei tärganudki ja paraku oli nende sibuladki ära mädanenud. Nii ikka juhtub :( Vastik Brexit sokerdab ka täiega, sest palju oli võimalik tellida just UK-st. Vastik, vastik, vastik.... Vaatamata kõigele jamale on siiski oodata ka uusi õisi :) Neist juba lähemalt tulevikus. Tore on see, et püvililled kannatavad öökülmad suurepäraselt välja. Vahel küll väänduvad pisut varred, aga reeglina suuremat kahju ei sünni. Tublid on ka teised kevadlilled.



























Sügisel Tii poolt tellitud väike kirss talvitus potiga kasvuhoones ja õitses ennastunustavalt. Tundub, et taimed mis said pottidega kasvuhoonesse kaevatud ja kattelooriga kaetud, tunnevad end päris hästi. Nii, et ka nii võib veidi külmaõrnu ja hilised tellimusi üle talve pidada. Kuigi ma oleks pidanud katteloori kauem peal hoidma, sest osadele tekkis päiksepõletus, aga ehk toibuvad selleski.


 




















Hetkel teevad ilma lumeroosid.






Ja loomulikult ei puud ka kassid.



7 kommentaari:

  1. Väga võimsad lumeroosid.:) Käpalised kaifivad ka muidugi suve. Mida hall poiss teeb, see on mingi sügavat süvenemist nõudev tegevus? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hall uurib, kas küüned on kratsimiseks valmis :)

      Kustuta
  2. Ilus!
    Muttidest mul pole sooja ega kylma, sest mutt on lihasööja loom, aga vaat vesirott e mygri! Selle talve pikalt kestnud paksu lume all suutsid nad palju kurja teha, sh tassida minema palju tulbisibulaid, maitsta erinevaid juuri, paljaks järada 1 õunapuu ja teisel juured maa alt ära syya jne jne.
    Sinu kevadeõitsejate hulk ja ilu on muljetavaldavad.
    Ja kass on tore mdg!

    VastaKustuta
  3. sul on tõesti nii imelied lumeroosid, tekitavad kohe isu aga no mis sinu aias ka imeline ei oleks :) isegi kassid on eriti suured ja targad :D

    VastaKustuta
  4. Sul on nii äge kevadlillede kogu. Kirjuta ikka edasi ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, mõttes on mõlkunud, aga tegudeni ei ole veel jõudnud. Eks ma proovin siiski ühel ilusal päeval ennast jälle kätte võtta.

      Kustuta